© 2015-2020 Grønsdalsvingen. Web by Stine Valskår Birkeland

Best viewed at a PC. The design is not optimized for tablets/phones.

Chinchilla er en gnager som opprinnelig kommer fra Andesfjellene i Sør-Amerika, herunder Chile, Peru, Argentina og Bolivia. I dag er den nesten utryddet, og finnes bare i noen få områder i Chile.

Chinchillaen hører til haremusfamilien. De blir ca 500-900 gram avhengig av gener og kjønn, hvor hunnene normalt er størst. De har hele 60-80 hår pr hårsekk, noe som gjør at de er svært populære blant pelsoppdrettere.

1/5

Juleutstilling, Gol, Norge:

Det kjekkeste med utstillinger er alltid samlingene, men vi fikk også stilt noen dyr. Dyrene bar preg av kondens, men vi fikk med oss et cert med 88p på Sonarius, og et cert på Sessirona med 87p. Hun fikk dermed tittelen NORSK UTSTILLINGSCHAMPION.

1. desember 2019, foto av Sessirona

Lille Are kom til verden 02 mars 2020! Med første øyekast så han grå ut, men han har hvit snute, hvit haletipp og en helt hvit fot. Han bærer også violet og muligens safir, og har hårlag angora <3 Han var 47gram, og er en våken og kvikk gutt. Ny eier er Rebecka Wolden, Tellus Chinchilla. Vi håper på omparring, og på en ny vakker angora. Mamma er NUCH Tellus Flashy Sessirona, og pappa NUCH Milleschins White King.

Registrert i NFFSCN under Europas Chinchilla, 

nr 418 i 1999. Fom 2019 vil kull bli registrert under Grønsdalsvingen. 

Kontaktinformasjon:

Stine Valskar Birkeland

mobile: (+47) 412 54 477

e-mail: stinevbirkeland@gmail.com

fb: @chinchillagrønsdalsvingen