Information

We have decided to take a break from breeding!

We do not know for how long, but at least for the next upcoming years!

 

Last updated September 6th 2020

 

Puppies:

When acquiring a puppy we would always like to know more about you and your experience with dogs and shiba, and why you have chosen this breed.

We would like to know which gender and color you prefer, and if you are looking for a pet only, or would like to use the dog in breeding or for show. If you are a breeder, and want a specific combination, or a specific parent, let us know! You may contact us by mail/messenger, or give us a call. People whom visit us is always prioritized!

All litters are breed with the idea of something to keep in the kennel. Which means we believe strongly in every combination made. 

All reservations require a deposite. The deposite is non refundable if the buyer changes its mind, for whatever reason. If the breeder cancell the reservation, the deposite will ofcourse be refunded to the buyer. 

All puppies are sold with a contract made by the Norwegian Kennel Club. 

All puppies are registered in the Norwegian Kennel Club (NKK), FCI.  

All puppies are sold with a pedigree NKK.

All puppies are ID chipped.

All puppies are dewormed.

All puppies are checked by a veterinarian before delivery.

All puppies will be delivered when they are 8 weeks or older. 

All puppies are delivered with the quality puppy food from Acana.

All puppies are delivered with a puppy package from Agria Insurance, and some basic dog equipment.

Fòrvert/avtale:

Vi trenger til tider fòrverter. 

For å være fòrvert eller ha hund på avtale bør du bo i nærheten, mtp praktiske hensyn ved paring. Dette fordi vi henter hunden for egen kostnad. Dersom du bor lengre unna, og likevel ønsker å være fòrvert kan det være mulig, men da kun dersom du kan hjelpe til med levering/henting ifb med paring.

Hunder som tilbys på avtale, er alltid hunder vi ønsker å ha i avl, og derfor gjerne en av de beste i sitt kull. Det kan være en grei måte å sikre seg en god valp på, dersom man synes det er greit at man ikke får alle kullene etter hunden selv.

 

Det er forskjellige avtaler i forskjellige tilfeller. De fleste tilfeller vil være med tispe, og i disse tilfellene vil fòrverten ha tispen boende hos seg, som sin hund. Etter at oppdretter har hatt avtalte kull, overføres hunden til fòrvert, enten til redusert pris eller kostnadsfritt, alt etter antall kull og avtale.

Dersom det er en hanhund, vil som regel hunden bli solgt til redusert pris ved overtagelse, men med avtale om at oppdretter kan låne hunden tilbake på et bestemt antall paringer.

Oppdragelse av shiba:

Det er alltid svært mange meninger om hva som er riktig og galt, og forskning pågår stadig. Jeg vil tro det er flere måter å gjøre ting på, men kanskje viktigst av alt, er at alle individene er ulike, og oppdragelsen må tilpasses individet. Foruten å avle på godt gemytt (vi har bevisst skilt ut dårlig gemytt fra vår avl), har vi også hatt svært god erfaring med vår måte å oppdra valpene på. Vi sier ikke at dette er eneste korrekte måte, men det fungerer for oss.

Først av alt, så ikke unnskyld hunden din med at den er en shiba, og at den derfor er spesiell. Det er fortsatt en hund. En primitiv hund, men like fullt ut en hund. Du trenger kanskje bare litt mer oppfinnsomme metoder for å holde på interessen, enn andre raser. Ikke la den få lov til å gjøre masse unoter fordi den er en shiba. En shiba er ikke = dårlig gemytt. Vi gjør også forskjellig etter om vi ønsker å lære den noe, kontra vise at dette ikke er greit.

Dersom vi ønsker å lære valpen noe, bruker vi utelukkende positiv forsterkning. Mange sier at shibaen ikke kan gå løs, fordi den ikke kommer på innkalling, men det trenger ikke nødvendigvis være slik. Våre hunder kommer på innkalling, selv når de jakter.

Eks: Vi roser valpen når den kommer, og belønner. Også om den ikke vil komme først, men ombestemmer seg, og kommer likevel. Kjefter man da, er det fort gjort at valpen tror at det er fordi den kommer, og ikke fordi den stakk av. Må vi hente valpen får den selvsagt hverken belønning eller ros.

Dersom den gjør noe den ikke skal, korrigerer vi. En korrigering kan være en lyd eller en berøring. Og nei en berøring betyr ikke at man skal slå hunden. Når man korrigerer er det viktig at man IKKE er sint, irritert eller lei. Man skal være bestemt. Det er vidt forskjellige ting! Man skal ikke skremme hunden, det er ikke derfor man korrigerer. En lyd kan være nok korreksjon til at valpen stopper opp, og fokuserer på deg. Noen ganger er fokuset så sterkt at et bestemt "nei" ikke er nok. Da korrigerer vi med en berøring som gjør at de kommer ut av fokus og faktisk får med seg at du viser den at det har den ikke lov til. Korrigeringen må matche aktivitetsnivået. Dette betyr ikke at man skal være stygg med hunden på noen måte! Det er kun en berøring, lik den man ser i hundeverden  når mor f eks korrigerer sine valper. Korrigeringen er ikke for å straffe, men for å skifte fokus.

Når det gjelder belønning, trenger det ikke nødvendigvis være godteri, kos eller lek (men kan selvsagt være det).

Eks: Når vi går i bånd og vi skal lære dem å gå fot, lærer vi at når de ikke drar, blir de belønnet med slakt bånd, når de drar blir de ikke belønnet, og konsekvensen blir at vi stopper helt opp, evt snur andre vei. Når de er voksne er det nok med et lite rykk i båndet til siden (en korrigering), for å få dem til å gå pent igjen. Og vi snakker da om et lite rykk for å få fokuset til hunden, ikke å kvele den, eller dra så hardt at den flagrer etter båndet.

Vi mener nøkkelen er å være kjærlig, men bestemt, og at det er mennesket som bestemmer hva som er lov og ikke lov i huset. Og så er det opp til dere, å finne ut hva dere mener er greit og ikke. Det er litt som med barn, man lar dem ikke få gjøre som de vil dem heller. Vi har dessverre lite tro på at uønsket adferd bare skal overses.


Til slutt vil vi si at vi har stor tro på mye sosialisering! Vi ser det gir shibaer som er svært glad i både andre mennesker og andre hunder, og som er trygge på seg selv og i nye situasjoner.

© 2015-2020 Grønsdalsvingen. Web by Stine Valskår Birkeland

Best viewed at a PC. The design is not optimized for tablets/phones.